Als je vaker in onze winkel komt dan zijn ze je vast wel eens opgevallen, de overheerlijke koekjes van het merk Billy’s Farm. En anders zijn deze koekjes zeker het proberen waard! We hebben in onze winkel dan ook een bijzonder uitgebreid assortiment, waar je niet zomaar voorbij loopt. Maar wat maakt de koekjes van Billy’s Farm nu zo speciaal? Zoals Billy’s Farm het zelf formuleert: “Wij bereiden in onze bakkerij uitsluitend met biologische ingrediënten wat zorgt voor 100% eerlijke producten.” Vandaar ook dat het gehele assortiment het Europese Bio-logo draagt. Dat de producten 100% eerlijk zijn, blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de koekjes allemaal zonder geraffineerde suikers zijn gemaakt. Zo worden ze gezoet door graan- en fruitstropen, wat een gezond alternatief is en heel handig voor mensen die last hebben van een sterk wisselende bloedsuikerspiegel.

Daarnaast bevatten de koekjes geen dierlijke ingrediënten, waardoor zij het vegan-keurmerk hebben gekregen. Een goede optie dus, voor een veganistische levensstijl! Ook zijn de koekjes van Billy’s Farm vaak geschikt voor mensen met diverse voedselallergieën. Wanneer je een specifieke voedselallergie hebt, dan kun je zowel op de verpakking als op de website van Billy’s Farm kijken of het product wel geschikt voor jou is.

Verder worden de koekjes gebakken in palmolie van duurzame oorsprong, aangezien grootschalige palmolieproductie zeer veel nadelige gevolgen heeft voor mens, dier en natuur. Om die reden gebruikt Billy’s Farm als alternatief ook kokosolie. Dit is erg opvallend, want palmolie is tegenwoordig terug te vinden in bijna ieder product.

Om het palmolie gebruik te reduceren wordt er deze maand een Palmolievrij Challenge georganiseerd, die in het vorige blog al even kort werd aangestipt. Het feit dat Billy’s Farm twee haverkoeken verkoopt, die dus geen palmolie maar kokosolie bevatten, maakt Billy’s Farm ook een interessant merk in het kader van de deze challenge. De haverkoeken zijn te vinden in onze winkel. De smaken zijn: Hennep Moerbei en Chocolade Macadamia (Leila’s persoonlijke favoriet!). Mocht je aan de Palmolievrij Challenge meedoen, dan zijn deze zeker een aanrader! Maar ook als je gewoon een lekker koekje wilt eten, zou ik ze niet overslaan. Wil je meer weten over Billy’s Farm of checken welke koekjes geschikt zijn voor jou i.v.m. een allergie? Neem dan een kijkje op de website: www.billysfarm.nl. Wil je meer weten over palmolie of over deze challenge ga dan naar: www.palmolie.info.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!