Helga de Homeopate deel 2: Articaïne en lokale anesthesie.
Door Pradeep

In dit stukje is Helga niet de echte naam van de homeopathische natuurarts waar ik op bezoek ben geweest. Ik wil haar niet ongevraagd op internet onder de aandacht brengen. Als je in de winkel op bezoek komt zal ik je haar naam geven. Ik weet overigens niet eens of ze nog patiënten behandelt.

“Gelukkig heb je nooit iets aan je tanden gehad.” “Hoe zo?” vraag ik? “Tegenwoordig gebruiken voor een verdoving dan bijna alle tandartsen producten met de werkzame stof articaïne hydrochloride.” Dat zegt me niets maar ik wacht af. Helga meet nog op een paar andere meridianen en lijkt opgelucht. Ze gebruikt electro accupunctuur volgens Voll en meet op mijn linkerhand de meridiaanpunten van de darmen en zenuwstelsel met een meetpen. In mijn rechterhand houd ik een electrode die een klein stroompje genereert en in welke mate dat aan mijn linkerhand meetbaar is over de meridiaan bepaalt of de organen op de betreffende meridiaan belast zijn. “Articaïne vergiftiging is moeilijk te meten, het is een combinatie van slecht functioneren van verschillende organen. Erger is dat ik er bijna niets tegen kan doen met homeopathie. De rest van je problemen kunnen we oplossen.” “Nee ik denk niet dat ik articaïne meet. Ze kijkt nog even peinzend en legt dan haar meetpen neer. “Je mag van geluk spreken, met de belasting die jij al in je systeem hebt van zware metalen en inentingen had je dan vrijwel zeker MS of ME gekregen.”

Helga legt me vervolgens alles uit over het gebruik en de nadelen van verdovingsmiddelen met articaïne hydrochloride. Ik raad u aan om een kijkje te nemen op de site van de Bosscher stichting: goo.gl/dRtRvC. Heel in het kort komt het hier op neer: Vroeger kreeg je bij de tandarts een verdoving en dan moest je even in de wachtkamer plaats nemen totdat de verdoving begon te werken en dan pas ging de tandarts verder. Natuurlijk is zo’n verdoving ook niet gezond maar tegenwoordig hebben ze verdovingen die gelijk werken. U kunt zich wel voorstellen dat een stofje dat je zenuwstelsel per direct plat legt een sterke chemische substantie is. Bovendien blijkt nu dat veel mensen een enzym missen (of niet genoeg produceren) of een lever hebben de reeds beschadigd is waardoor deze stoffen niet uit het lichaam verwijderd kunnen worden en een blijvende belasting vormen voor het zenuwstelsel. Verschillende natuurartsen komen tot de conclusie dat dit zeer ernstige gevolgen kan hebben voor sommige mensen, variërend van MS en ME tot vormen van kanker. Praktisch gezien stelt de Bosscher stichting voor om bij de tandarts altijd te vragen welk middel hij of zij gaat gebruiken om u te verdoven. De stichting raadt de volgende middelen aan: Xylocaine™, Citanest™ of Scandonest™ en raadt aan om middelen met articaïne als Ultracain™ en Septanest™, zoveel mogelijk te vermijden. Vraag dit wel tenminste 2 weken vóór de behandeling, zodat uw (tand-) arts in de gelegenheid is een eventueel vervangend product te bestellen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!