Door Leila

Charly’s All is Fair is een uniek en echt veganistisch initiatief. De kaasjes die Charly maakt zijn biologisch, op basis van noten en zaden en worden handgemaakt in Schiedam. Op het moment heeft zij tien kaasjes ontwikkeld, waarvan de namen een hint zijn naar de inspiratiebron. Wij verkopen in de winkel de Cheddâh, Geheitkaas en Boerse’zin.

Charly: “Ik houd van eten, mensen, dieren en de wereld. Gezellig eten met vrienden en familie, niemand die wordt buitengesloten. Dat is de reden voor mij om puur biologisch en plantaardig eten te maken, zodat iedereen lekker mee kan doen. Ook de mensen met dieetwensen en allergieën. De Cheddâh en Boerse’zin zijn op basis van biologische fairtrade cashewnoten, de Geheitkaas is op basis van biologische cashewnoten en amandelen en de Rockvoort op basis van biologische zonnebloempitten. Alle Charly’s zijn heerlijk voor bij de borrel, op brood en door gerechten. Daarnaast zijn ze ook goed voor je lichaam en minder belastend voor de aarde. Het mooie aan deze producten is dat ze van pure ingrediënten zijn gemaakt. Elke smaak wordt met de hand en met liefde bereid. Een mooi Nederlands product waar ik ontzettend trots op ben.”

Mijn persoonlijke favoriet is de ‘Cheddâh’ Charly. De oranje-gele pittige Cheddar uit de gelijknamige plaats in Engeland is niet iets waar ik bekend mee ben. Mijn associatie met Cheddar is de per plakje verpakte plastic-achtige kaas uit Amerika. Persoonlijk heeft mij dit nooit getrokken, al lopen er hordes mensen mee weg. De Cheddâh van Charly vind ik echter verrukkelijk en een heuse verbetering op het ‘origineel’. In het bakje zit een mooi oranje-geel bolletje van 65 gram, gedecoreerd met hennepzaad. Het is dus geen stuk kaas, noch plakjes, maar een heerlijk romig en smeerbaar geheel doordat het op basis van cashewnoten is gemaakt. Met name de specerijen en edelgist zorgen voor een verfijnd en smaakvol geheel. Zelf doe ik het meestal op brood of op een cracker met wat tomaat, komkommer of avocado. Wat ik ook handig vind is dat je het drie maanden kunt bewaren in de vriezer en na het ontdooien nog 10 dagen in de koelkast.

De ingrediënten: 56% cashewnoten, water kokosolie, appelazijn, edelgist, zeezout, hennepzaad, ui, specerijen (bevat mosterd), melkzuur. Voor €4,99 heb je een hemels, bewust en voedzaam product. Voor meer informatie klik dan hier.

Charly’s All is Fair: Organic & Vegan, made with love. Say Cheese! 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!