Ingrediënten: 

4 grote zoete aardappelen
2 tomaten
½ rode ui
½ rode peper
1 teen knoflook
100 gr fètakaas (we hebben heerlijke verse feta van geiten en schapenmelk gemengd voor in de kaasvitrine)
Handje peterselie (de verse kruiden staan op de koeling)
Peper en zout
Olijfolie (Fertilia, milde olijfolie 500ml)

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje. Prik de zoete aardappels in met een vork en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de bataat met olijfolie en laat ze in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. De aardappel is gaar als deze zacht van binnen is. Maak in de tussentijd de salsa. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui en hak de peterselie en knoflook fijn en voeg dit bij de tomaat. Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak fijn en roer dit door de tomaten. Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie. Verkruimel de fèta over de salsa. Breek de aardappel open met een mes of vork. Verdeel de salsa over de aardappel en serveer hem warm.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!