Reis naar vitaliteit deel 6: Blaasontsteking.

Ik heb een paar keer een blaasontsteking gehad. Dat is eigenlijk vreemd want mannen krijgen dat niet zo snel aangezien ze veel minder kwetsbaar zijn dan vrouwen. Bij vrouwen is de urinebuis immers veel korter en dichter bij de anus. De blaasontsteking wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door de E. coli bacterie. Deze komt bij een slechte balans in de darmflora vaak vanuit de darmen via de urinewegen of het bloed naar de blaas.

De eerste keer dat ik blaasontsteking had was zo’n 20 jaar geleden. Ik kwam bij mijn toenmalige huisarts nadat ik braaf een plasje ingeleverd had. Eentje van de oude stempel. Hij luisterde welgeteld 20 seconden naar wat ik te zeggen had en begon toen antibiotica voor te schrijven. Op mijn vraag of hij niet iets natuurlijks voor kon schrijven antwoordde hij zonder op te kijken: “Wil je niet beter worden.”

Aangezien de oorzaak van een blaasontsteking vaak in de darmen ligt heeft een antibiotica kuur op lange termijn vaak een averechts effect aangezien deze ook de goede darmflora stuk maakt en de darmen vatbaarder maakt voor een overwoekering van slechte bacteriën.

Een paar weken geleden was het weer raak. Eerst dacht ik dat ik griep had maar op een gegeven moment viel het kwartje: blaasontsteking. Dit keer kon ik er met onze eigen supplementen gelukkig snel iets aan doen. Ik heb een combinatie genomen van cranberry, d-mannose, berendruif en colloïdaal zilver.

Colloïdaal zilver heb ik in dit geval genomen om de slechte flora in de darmen aan te pakken. Cranberry zorgt ervoor dat de E. coli bacterie zich niet aan de blaaswand kan hechten. D-mannose is een enkelvoudige suiker die de E. coli bacterie inkapselt. Berendruif en een aantal andere kruiden stimuleren vervolgens de blaas en nieren om de afvalstoffen af te voeren. Natuurlijk moet je daarbij ook zo veel mogelijk drinken en liefst een tijdje geen suiker en melkproducten nuttigen om de darmen te ontzien.

Op natuurlijke wijze was ik gelukkig snel weer beter!

Als u vaak last heeft van blaasontsteking of klachten met de stoelgang, plassen in het algemeen, seksualiteit of blessures in de lies dan kan het zijn dat uw bekkenspieren niet goed samenwerking. U zou misschien veel baat kunnen hebben bij bekkenfysiotherapie. Toevallig hebben we één van Nederlands meest gerenommeerde therapeuten op een steenworp afstand van de winkel. Neemt u dan eens een kijkje op: www.bekkenbodemexpertisecentrum.nl/

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!