Om de VeganChallenge feestelijk af te sluiten en de World Vegan Month spetterend te beginnen hebben wij een recept voor een veganistische ‘cheesecake’ voor je klaar gezet. Nouja… Stiekem hebben wij het recept ook weer ergens anders gevonden, maar we konden het niet voor je achterhouden. De foodbloggers van dit moment (Ja, veganisme heeft allang geen ‘geitenwollensokken’-imago meer!) maken namelijk de allerlekkerste veganistische recepten en schrijven hier met veel passie over. Zo ook Rens Kroes, waar wij dit recept van gekaapt hebben. Rens is het zusje van topmodel Doutzen Kroes en  bijna net zo bekend als haar zus, maar dan op het gebied van voeding. Rens leeft niet vegetarisch of veganistisch, maar probeert toch zoveel mogelijk plantaardig te eten. Via haar website, www.renskroes.com, deelt zij haar recepten en schrijft zij blogs! Mocht je na de VeganChallenge door willen gaan met een veganistische levensstijl, wil je het na het lezen van al onze berichten zelf ook een maandje veganistisch zijn of hebben wij je geinspireerd om bijv. een paar dagen in de week veganistisch te eten, dan kun je op de site van Rens genoeg recepten vinden. Wees trouwens niet getreurd ook de komende maand zullen wij op onze eigen site wekelijks veganistische recepten plaatsen, zoals deze:

Ingrediënten (12 pers.):

Bodem

300 gram amandelen, ongebrand

300 gram (medjool) dadels, pitten verwijderd

Vulling

600 gram rauwe cashewnoten

240 gram kokosolie

160 ml citroensap

180 ml ahornsiroop

125 ml water

snufje zeezout

2 theelepels vanille-extract, ongezoet

Topping

4 eetlepels kersenjam

Bereidingswijze:

Week de rauwe cashewnoten minimaal een uur in water. Maak in de tussentijd de bodem door de amandelen en de dadels in de blender fijn te mixen. Vet een springvorm in met wat kokosolie en druk vervolgens, met de bolle kant van een lepel, het mengsel op de bodem, totdat deze helemaal bedekt is. Als de cashewnoten geweekt zijn, mix je ze met de andere ingrediënten van de vulling. Meng tot een romig geheel en schenk dit vervolgens over de bodem in de springvorm. Zet de cake een nacht in de vriezer om op te stijven. De volgende dag laat je de cake ongeveer 3 uur op temperatuur komen in de koelkast. Voordat je de cake wilt aansnijden schep met een lepel wat kersenjam in het midden van de cake en smullen maar!

P.S. benieuwd naar nog meer bekende foodbloggers met goede veganistische recepten? Neem eens een kijkje op www.degroenemeisjes.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!