De VeganChallenge loopt bijna op zijn einde, maar wij hebben deze week nog een heerlijk recept voor u uitgewerkt. Namelijk, deze verrukkelijke  herfst ratatouille met pompoen, aardappelen, paprika en ui. De ratatouille is snel gemaakt en op diverse manieren naar jouw eigen smaak te zetten.

Ingrediënten (4 pers):

700 gram vastkokende aardappelen

600 gram pompoen

2 uien

1 (punt)paprika

2 el. Olijfolie

1 tl. Gedroogde oregano

1 tl. Gedroogde koriander

1 tl. Kaneel

1 tl. Chilipoeder

150 gram geraspte pizza topping (Bio-Pizzaschmelz van Wilmersburger)

Evt. tomaatjes en takjes rozemarijn

Bereidingswijze:

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed vervolgens de bakplaat met bakpapier, zodat je dit straks niet meer hoeft te doen. Snijd vervolgens de aardappelen, de pompoen, de uien en de paprika grof. Meng de stukken aardappel, pompoen, ui en paprika met alle kruiden(oregano, koriander, kaneel en chilipoeder) in een grote kom. Voeg hierna de olijfolie toe en meng je het geheel nogmaals door elkaar. Nu kun je het mengsel over de bakplaat met bakpapier verdelen. Tot slot, strooi je de geraspte kaas eroverheen. Dan 40 minuten in de oven, et voilà! Eet smakelijk!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!