Inmiddels is de VeganChallenge alweer 1,5 week onderweg! Hoe gaat het bij jullie? Al inspiratie nodig voor een heerlijk veganistisch gerecht? Onze medewerkers hebben in ieder geval de smaak te pakken en maken het ene na het andere verassende veganistische gerecht voor jou! Nu begrijpen we dat je niet altijd de tijd hebt om lang in de keuken te staan en daarom geven wij je deze week het recept van deze makkelijke veganistische kip-curry. Ook ideaal voor als je niet zo vaak zelf kookt! Mocht je nou toch zin hebben om wat uitgebreider te koken, dan kan je altijd de currypasta vervangen door te werken met verse kruiden.

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 pak diepvries sperziebonen of doperwtjes

2 pakjes veganistische kipstukjes ( De vegetarische slager)

1 potje currypasta (Geo Organics)

1 blikje kokosmelk (Amaïzin 200 ml)

1 klein potje tomatenpuree

2 rode uien

Kokosolie

Tip: lekker met rijst of naanbrood (Mundo)

Bereidingswijze:

Om te beginnen pak je de rode uien, ontdoe ze van de schil en snijd ze in ringen. Hierna verhit je wat kokosolie in een kookpan waarin je de ringen bakt. Voeg hierna de sperziebonen (of doperwtjes), de veganistische kipstukjes en twee eetlepels van de Currypasta toe. Vergeet niet alles goed door te roeren tijdens het bakken. Tot slot doe je na een paar minuten de kokosmelk en de tomatenpuree erbij. Laat het geheel koken tot de sperziebonen (of doperwtjes) gaar zijn. Eet smakelijk!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!