Veganistisch kerstdessert maken? Dat wordt een makkie! Weet u nog dat we in oktober druk bezig waren met de VeganChallenge? De VeganChallenge is naast een super leuke actie ook een actieve hulp bij het bedenken van een veganistisch diner zo rond de feestdagen. Zo ook dit recept voor veganistische tiramisu, wat u ook kunt vinden via: www.veganchallenge.nl

Ingrediënten:

Voor de vanillecake:

150 gr. suiker

250 ml. vanille sojamelk

4 el. zonnebloemolie

1 el. appelciderazijn

300 gr. tarwebloem

1 el. bakpoeder

1/2 tl. zout

Voor de koffie:

300 ml. sterke koffie

1/2 tl. amandel extract

Voor de room:

500 gr. soja yoghurt

150 gr. cashewnoten

1/2 tl. amandelextract

3 el. bloem

125 gr. poedersuiker

75 ml. geurloze kokosolie

Bereidingswijze:

Verwarm om te beginnen de oven voor op 175 graden en vet een vierkante ovenschaal in met wat zonnebloemolie. Meng vervolgens de suiker met de voorgeschreven hoeveelheden vanille sojamelk, zonnebloemolie en appelciderazijn. Voeg daarna de hoeveelheden bloem, bakpoeder en zout toe en roer het geheel goed door elkaar met een garde. Doe het beslag in de ingevette ovenschaal en bak de cake 40min. Laat de cake afkoelen en snijd dan horizontaal in 2 of 3 lagen.

Meng nu de koffie met het amandelextract en laat dit even staan.

Maak dan de room. Doe de soja yoghurt samen met de cashewnoten in de keukenmachine en maal deze fijn tot een puree. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en pureer weer fijn.

Leg nu de 1 van de 3 cakedelen in de ovenschaal. Giet dan een deel van de koffie  over de cake. Dit bestrijk de cake vervolgens met een deel van de room. Leg er weer een cakelaag op en giet er weer koffie op en bestrijk weer met room. Herhaal voor de volgende laag. Bestuif de bovenste roomlaag met cacaopoeder. Nu alle lagen klaar zijn laat je het geheel 4 uur in de koelkast opstijven. Wanneer hij is opgesteven, snijd je de tiramisu in 9 stukken.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!