We blijven deze maand aandacht houden voor veganisme, want de World Vegan Month is toevallig (Je raadt het al),NOVEMBER! Vandaar deze week dit heerlijke recept voor een speculaas bananenbrood. Helemaal toepasselijk nu we weer richting Sinterklaas tijd gaan. Toch zorgt dit speculaas bananenbrood toch voor de ‘broodnodige’ (ha-ha, flauw) afwisseling tussen alle kruidnoten, chocoladeletters en taai-taaipoppen.

Ingrediënten(voor 1 speculaas bananenbrood):

250 gram speltbloem (Ekoland)

2 el speculaaskruiden

1 volle tl bak soda

snuf zout

handje geroosterde en gehakte walnoten

5 rijpe bananen

3 el kokosbloemsuiker (Royal Green)

2 el olijfolie

1 tl citroensap

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet vervolgens een cakeblik in met een beetje kokosolie. Hierna meng je de bloem, de speculaaskruiden, de bak soda, het zout en de walnoten door elkaar. Doe dan 4 bananen, de kokosbloemsuiker, de olijfolie en het citroensap in de blender en laat een glad mengsel ontstaan. Mix het mengsel door de bloem, zodat alles een geheel wordt en schep dit geheel vervolgens in het cakeblik. Snijd dan de laatste banaan in de lengte doormidden en leg deze plakken op de cake. Druk hem er een beetje in, zodat hij goed blijft zitten. Hierna bak je het brood ongeveer 45 minuten in de oven. Test tot slot of het brood gaar door er met een satéprikker in te prikken. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Tip: Serveer met een likje amandelpasta of kokosboter.

Pssssttt… Meer van dit soort heerlijke recepten nodig? Neem dan een kijkje op www.vegadutchie.nlDaar staan naast dit recept voor bananenbrood nog veel meer interessante bak probeersels.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!