Heb jij ook zin in een keer iets anders? Probeer eens het Indonesische gerecht Gado-Gado! Gado-Gado is erg lekker, snel, makkelijk, goedkoop en gezond om te maken! De ideale combinatie dus :D. Voor veganisten is het ei makkelijk weg te laten!

Ingrediënten (4 personen)

Bereiding

  1. Snij de bloemkool in roosjes. Snij ook de sperziebonen in de helft en de bleekselderij in boogjes. Snij de ui in grove stukken.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en leg de roosjes uitgespreid op een schaal zodat ze kunnen afkoelen terwijl de saus gemaakt wordt. Kook ook de sperziebonen beetgaar in ca. 12 minuten. Kook ook de eieren tot deze hardgekookt zijn. Pel vervolgens de eieren en snij ze in partjes.
  3. Gooi de ui samen met de knoflook in een keukenmachine. Voeg hieraan de sambal, komijn en rietsuiker toe. Mix deze tot een egale bamboe (kruidenpasta).
  4. Fruit voor de saus de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de santen toe en laat deze smelten. Giet 150 ml water erbij en roer de tahin erdoor. Breng de saus op smaak met behulp van wat gembersiroop en azijn. Voeg zout toe na smaak. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
  5. Leg alle de groenten op een grote schaal. Schenk de saus erover (lauw of koud) en garneer het gerecht met de eieren en het selderijblad.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Bedankt dat u zich ingeschreven hebt voor onze nieuwsbrief!