Geef jij binnenkort een feestje en ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt maken. Wij hebben de oplossing voor je. Probeer eens wat vegetarische snacks. Ze zijn misschien niet bij iedereen even bekend, maar er genoeg verschillende soorten en ze zijn overheerlijk. Neem bijvoorbeeld deze gemarineerde plantaardige kipstukjes.  Super leuk als hapje voor een verjaardag.

Ingrediënten (13 spiesjes):

  • 1 pak Vegetarische Kipstuckjes (Vegetarische Slager)
  • stukje verse gember
  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 3 el. ketjap manis
  • kleine satéprikkers

Bereidingswijze:

We beginnen met de marinade. Snijd als eerste de gember, knoflook en rode peper in grove stukken. Doe deze in een kom en voeg hier het limoensap, de zonnebloemolie en de ketjap manis aan toe. Roer het geheel goed door elkaar.

Nu kun je de vegetarische kipstukjes erbij pakken. Snijd waar nodig de grotere kipstukjes door midden. Voeg de stukjes vervolgens toe aan de marinade en roer het goed door elkaar, zodat alles bedekt is met de marinade. Zet de kom in de koelkast en laat deze daar voor minimaal een uur staan. Schep het mengsel tussentijds eens om.

Leg ondertussen de satéprikkers in een bakje met water, zodat ze nat zijn en tijdens het grillen niet verbranden. Dan gaan we verder met het maken van de spiesjes. Haal de kipstukjes uit de marinade (de overige marinade kan weg)en schuif ze aan de kleine satéprikkers.

Verwarm nu een grill- of koekenpan  op middelhoog vuur en leg de spiesjes zonder extra olie in de pan. Bak ze vervolgens  aan beide kanten tot ze mooi donkerbruin gekleurd zijn.  Et voilà, de perfecte verjaardag snack!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Bedankt dat u zich ingeschreven hebt voor onze nieuwsbrief!