Een peperkoek is een delicatesse die je niet kunt missen rond de feestdagen. Tegenwoordig kun je de peperkoek overal krijgen, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Met dit recept maak je de lekkerste kerstkoekjes, die ook nog eens ideaal zijn om daarna te versieren.

Ingrediënten (40 koekjes):

  • 225 gr. ongezouten roomboter
  • 160 gr. donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gr. pannenkoekenstroop
  • 1 ei 
  • 1 eidooier 
  • 500 gram bloem
  • 3 el. peperkoek kruiden (gember, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel)
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Begin met het maken van mengsel 1. Meng hiervoor de boter, suiker en stroop tot een romig mengsel. Voeg de eieren hieraan toe en roer goed tot alles is opgenomen. Begin met het deeg (mengsel 2). Het is daarbij van belang dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng de bloem, de peperkoek kruiden en het zout door elkaar. Dit voeg je in delen toe aan het andere mengsel 1. Door de stroop ontstaat een redelijk plakkerig deeg. Verdeel dit deeg in 2 delen, en rol het tot plakken. Pak deze plakken in met folie en leeg deze in de koelkast voor minimaal 4 uur. Verwarm na 4 uur de oven voor op 160 graden. Rol vervolgens het deeg uit op bloem, steek de koekjes uit met leuke vormpjes en bak de koekjes in 16 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen en begin daarna met decoreren of laat de kinderen dit doen! 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Bedankt dat u zich ingeschreven hebt voor onze nieuwsbrief!