In onze winkel is een lekker veganistisch alternatief voor de omelet en de quiche van Soyana verkrijgbaar. Dit product is biologisch en bevat veel eiwitten! Bovendien is het product vrij van gluten, stabilisatoren en conserveringsmiddelen. Soyana heeft naast dit product ook alternatieven voor vlees, kaas en melk. Verder hebben ze ook heerlijke spreads voor op brood. Genoeg keuze dus!

Het ei-alternatief ziet er op het plaatje al heerlijk uit, maar is dit het ook? Op mijn vrije dag besloot ik het te proeven tijdens de lunch. Het product bestaat uit een geel vloeistof en een wit poeder. Deze kan je gemakkelijk met behulp van een staafmixer mengen tot een egaal mengsel. Dit mengsel kan vervolgens gebruikt worden voor een omelet of een quiche.  Ik koos voor de optie omelet. Wanneer je voor de optie quiche gaat, kan je het mengsel eenvoudig in een ovenschaal gieten als basis van je quiche.

Ik gooi een beetje olie in de pan en dan kan het bakken beginnen! Zoals op de verpakking vermeld staat, stolt het alternatief iets minder snel dan een normaal ei. Het mengsel is meer dan genoeg voor meerdere omeletten, dus ik gooi nog niet alles in de pan. Het resultaat is na enkele minuten een krokante ”omelet”. Ik serveer de ”omelet” op een volkoren boterham met wat tomaat. Het ei alternatief smaakt goed en is lekker gekruid. Ondanks dat het Soyana alternatief gemaakt is van tofu, is de smaak niet met tofu te vergelijken!

Ben jij ook benieuwd naar het Soyana ei alternatief of naar een van de andere Soyana alternatieven? Kom dan even langs in de winkel!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!