Lekker Brood is vanaf nu te verkrijgen bij Madal Bal!

Lekker Brood is in 2012 ontstaan uit de ambitie om gewoon lekker brood te maken en verkopen. Daarbij wilde Lekker Brood een gedegen tegenhanger zijn op supermarktbrood en brood van grote bakkerijketens. Die ambitie is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerde bakkerij met meerdere verkooppunten in Nederland.

De broden en broodspecialiteiten worden gebakken met biologische grondstoffen. Voor elk type brood wordt er goed nagedacht welke biologische grondstoffen nodig zijn, hierdoor krijgen de broden hun authentieke en volle smaak.

Elk brood wordt met aandacht samengesteld en gekneed voordat het de stenen ovenvloer opgaat. Het productieproces duurt 48 uur en vindt plaats in de bakkerij van Lekker Brood. Dat werkt zo: er worden voordegen gemaakt die 24 uur rijzen. Van die voordegen worden vervolgens brooddegen gemaakt, die op hun beurt ook 24 uur rijzen. Dit is een fermentatieproces dat ervoor zorgt dat de broden een volle smaak krijgen. Na 48 uur rijzen ontstaat er een netwerk in het deeg dat je terugziet in het gebakken brood. Dat zogenoemde netwerk is kenmerkend voor ambachtelijk bereid brood.

Naast het biologische en ambachtelijke productieproces, reikt de ambitie verder. Lekker Brood heeft als doel om de duurzaamheidsketen te vergroten. Zo heeft Lekker Brood mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst en wordt er constant nagedacht over de mogelijkheden van het lokaal inkopen van biologische grondstoffen. Er wordt elke dag gezocht naar manieren om het morgen beter te doen.

Bij het Brouwbrood van Lekker Brood worden de ingrediënten eerst voor een langere tijd gekookt, dit proces zorgt ervoor dat het brood een nog lekkerdere smaak krijgt en veel malser wordt. Daarnaast zitten er dankzij het kookproces minder van de zogenoemde ‘broodverbetermiddelen’ in en is het dus vrij van E-nummers.

Benieuwd naar de unieke smaak van het Brouwbrood? Wij verkopen bij Madal Bal meergranen Brouwbrood pistoletjes voor €1,00 per 300 gram! Deze zijn op zondag te verkrijgen.

Kenmerken van het biologische brood van Lekker Brood:

  • Volle smaak
  • Mals en vers
  • Vrij van E-nummers
  • Ambachtelijke bereidingswijze
  • 100% biologisch

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!