Twee jaar geleden schreef de Metro een stuk over Pradeep en zijn lievelingsgerecht, namelijk: Paella. Pradeep noemde hem toen nog de vegetarische Paella, maar eigenlijk waren alle ingrediënten toen al vegan proof! Vandaar dat wij hem, in het kader van de VeganChallenge, hebben omgedoopt tot veganistische Paella. Probeer hem uit en laat weten wat je ervan vond. Mocht je het interview nog eens willen na lezen!? Klik dan hier!

Ingrediënten (4pers):

300 gr witte basmatirijst (Green Age)

(diepvries) sperziebonen

2 potjes artisjokharten (Green Age)

125 gr zwarte olijven

1 pakje veganistische salami (velami vegan carpaccio van Viana)

1 kleine courgette

2 portobello’s

1 rode paprika

1 Spaanse (rode) peper

3 tenen knoflook

1 grote ui

1 groentebouillontablet (Natur Compagnie)

1 liter water

1 zakje saffraan (0,05g)

1/2 tl kurkuma

7 el olijfolie

1 el paprikapoeder

Bereidingswijze:

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in kwarten. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en halveer deze. Snijd de courgette in blokjes, de portobello in plakjes en de olijven in dunne plakjes. Snijd de peper over de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de peper daarna fijn. Snijd de knoflook in plakjes en snipper de uien.

Verwarm het water en los daarin het bouillontablet op. Doe de saffraan in een bakje, voeg 2 eetlepels bouillon toe en laat staan tot gebruik. Verhit 5 eetlepels olijfolie en fruit de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, kurkuma en paprikapoeder toe en bak ze een halve minuut mee. Voeg nu de veganistische chorizo, paprika, portobello en de Spaanse peper toe en roerbak deze een halve minuut. Voeg de basmatirijst toe en bak deze mee tot de korrels glazig zijn.

Schenk het mengsel van de bouillon en saffraan erbij. Voeg de artisjokharten, olijven en courgette toe aan de rijst. Voeg nu de rest van het water toe op een half kopje na. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door.

Zet het vuur laag en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Kook ondertussen de diepvriessperziebonen kort en roer ze na tien minuten door de rijst. Afhankelijk van hoeveel vocht er uit de groentes is gekomen, kun je het halve kopje water nu nog bijvoegen om de rijst te garen.

Kook de rijst nog 5 minuten met het deksel op de pan, tot hij is doorgekookt. Roer de laatste 2 eetlepels olijfolie door de rijst en garneer eventueel met koriander of peterselie en schijfjes tomaat of citroen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

We houden je met alle liefde op de hoogte van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes, recepten en activiteiten binnen Madal Bal.

Je bent met succes geabonneerd!